Er zijn tal van projecten waar we bij Arcum trots op zijn. Maar er zijn er een aantal die we extra aandacht willen geven. Deze klussen laten ons hart namelijk nog sneller kloppen. Het zijn de projecten waar Arcum achter staat en waar wij met liefde om vijf uur voor opstaan. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog lichten we er alvast eentje voor je uit. Namelijk het renovatieproject Theresiaschool. Dit gebouw is omgetoverd van verlaten meisjesschool naar dertien unieke woonplaatsen.

Zoekt u een renovatiebedrijf? Wij komen graag bij u langs


Theresiaschool in Eindhoven

Hoe kunnen we het prachtige oude pand aan de Genneperweg in Eindhoven een nieuwe functie geven? Dat dacht de groep van creatievelingen die er (tijdelijk) woonden nadat het jaren had leeggestaan. De Theresiaschool is in 1926 gebouwd als meisjesschool en werd gerund door de nonnen van het achterliggende klooster. Nog steeds vind je op het internet tal van verhalen van mensen die herinneringen met elkaar delen over deze tijd.

  

Een nieuw leven

Om het pand nieuw leven in te blazen werd er door de huidige bewoners een stichting opgericht: Stichting Theresia. Hierdoor ontstond er de mogelijkheid om gezamenlijk het pand te renoveren en er in totaal dertien grote atelierwoningen in te maken. De school is dan ook vanbinnen volledig opnieuw opgebouwd. Op die manier voldoet het nu aan de hedendaagse wooneisen. Denk aan isoleren, aanleggen van gas/water/elektriciteit, vloerverwarming, vervanging kozijnen en het plaatsen en vervangen van muren.

Renovatiebedrijf

  Renovatiebedrijf


Waarom onze favoriet?

Onlangs zagen we nog een grote woonwijk onder het stof verdwijnen. Oude bewoners stonden aan de zijlijn hun herinneringen met elkaar te delen. Het blijft gek aanvoelen, om panden waar zo veel mensen hun tijd hebben gespendeerd, neer te halen voor nieuwbouw.

De Theresiaschool is een ontzettend divers pand met prachtige oude elementen. Geen enkele ruimte is hetzelfde. Hierdoor kunnen we aparte vormen en indelingen creëren die zorgen voor een unieke woonbeleving. 

Uiteraard kunnen we niet zonder nieuwe gebouwen die volledig houdbaar zijn gemaakt voor in onze duurzame toekomst. Maar er zijn genoeg gebouwen die we om kunnen bouwen naar duurzame, energiezuinige woningen. Deze uitdaging gaan we met renovatiebedrijf Arcum graag aan. Op die manier verbouwen we herinneringen, naar mooie dromen voor in de toekomst.


 

Zoekt u een renovatiebedrijf?

Kerken, kloosters, scholen en fabrieken, ze kunnen allemaal een prachtige nieuwe functie krijgen. Denk aan de ontwikkeling naar bedrijfspand of woning. Je ziet deze metamorfoses dan ook veel gebeuren in Nederland. En dat is geweldig. Want daardoor kunnen steeds meer mensen op unieke manieren wonen. De mix van een karakteristiek pand met moderne bouw, is voor veel mensen daardoor een interessante optie. Maar we zijn ook bezig met de toekomst. Als samenleving gaan we bewuster om met onze manier van wonen. Ons doel is om deze bewustwording vast te houden en door te ontwikkelen. Maar dan met behoud van de herinneringen aan vroeger. 

P.S. Volg ons ook op Instagram! Klik hier. 

Anderen lazen ook:
Zoekt u een aannemer voor particulieren?

Waar staat Arcum voor?
Projecten

Published by Harro van de Beek

Mede-oprichter en directeur Arcum BV. Samen met mijn compagnon Berrie Dellevoet run ik sinds 2018 Arcum BV. We hebben al vele mooie projecten mogen opleveren en vormen ondertussen een hecht team met ‘onze’ jongens.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *