Wat doe je als je droombaan tegenvalt? Een carrièreswitch! Max werkte als international business engineer zodat hij zijn technische kennis internationaal kon toepassen. “Samenwerken met mensen en hun verschillende culturele achtergronden leek mij heel erg leuk.” Maar het besef dat zijn werk veelal uit computerwerk bestond, had hij onderschat. “Ik zat ongelukkig opgesloten op mijn kantoor.” En dus werd het tijd voor een nieuwe baan en begon Max met werken in de bouw. 

Waarom de carrièreswitch naar de bouw?

“Het was nog niet helemaal duidelijk dat het de bouw werd. Ik had altijd timmerman in gedachte. Maar ik begon in de bouw zonder goed te weten wat daaruit zou komen.” Zodoende begon Max met werken bij Arcum. Omdat hij aan heeft gegeven graag met hout te werken, proberen we dit zo goed mogelijk voor hem te faciliteren. Maar natuurlijk bestaat een dag in de bouw niet alleen uit timmerwerk. En daar is Max nu heel blij mee. “Ik ben erachter gekomen dat de afwisseling me aanspreekt. Iedere dag doe ik iets anders en iedere dag word ik weer uitgedaagd. Ik ben verbaasd hoe leuk ik het vind. Dat had ik zelf niet verwacht, wel gehoopt. Maar ik vind het echt fantastisch.”


Ruimte voor ambities

“Ik heb voorheen nooit uitgekeken om naar mijn werk te gaan, vooral niet zo vroeg. Maar dat heb ik bij Arcum nog geen enkele keer gehad.” Deze tevredenheid zorgt voor ruimte om een nieuwe droom te creëren. En laat die nou perfect aansluiten bij Arcum. “Mijn toekomst ligt in de combinatie van wat ik gedaan heb en bouwen vanuit duurzaam oogpunt. Er zijn wat aspecten die verbeterd kunnen worden in de bouw wat betreft duurzaamheid. Omdat ik ooit voor een subsidiebureau heb gewerkt weet ik dat er veel subsidies zijn voor particulieren en zakelijke klanten die toepasbaar zijn als je duurzaam wilt renoveren.


Ik zou dan kijken hoe we het voor mensen betaalbaar kunnen maken om op die manier nog meer gebouwen te kunnen renoveren. Dat zou voor mijn een mooie combinatie zijn met wat ik gedaan heb. Arcum steunt mij heel erg in het verwezenlijken van deze droom.”

Klik hier voor een voorbeeld van een renovatieproject.


Waarom werken bij Arcum?

Zit jij niet helemaal lekker op je plek bij het werk dat je doet? En wordt het tijd voor een carrièreswitch? Max vertelt je hoe hij zijn werk ervaart. 

“Arcum is een klein bedrijf wat rechttoe rechtaan is en de omgang is op ooghoogte. Er zijn geen ingewikkelde theoretische businessverhalen. Het gaat er vooral om goed samenwerken als team. Je bent hier geen nummertje.” Als je zoekt naar werk in de nieuwbouw, dan is Arcum niks voor jou. “Mijn werkzaamheden bestaan uit renovatieprojecten. Deze duurzame vorm van beleid, spreekt mij bij Arcum aan. Het bewoonbaar maken van oude gebouwen i.p.v. ze af te breken en iets nieuws te maken, vind ik een goede gedachte.”


Een dag uit het werk van Max…

“Werken bij Arcum zorgt voor werken aan veel verschillende projecten. Daardoor zijn je dagen iedere dag anders. Soms ga je langs een klant of moet je ergens iets ophalen of bouwen aan een groot of klein project. Maar je bent ook veel dagen druk met lichamelijk zwaar werk. “Ik moest laatst een hele dag betonscheppen. Je gaat dan maar door en door. Die dag vloog voorbij.” Aan het eind van de dag zit je met je collega, tevreden te vertellen hoeveel je gedaan hebt. Daar krijg ik energie van.


Ben jij ook toe aan een carrièreswitch? Of wil je gewoon graag werken in de bouw? Loop een dagje mee!
Stuur een mail naar Harro van de Beek: info@arcumbv.nl

Anderen lazen ook:
Waar staat Arcum voor?

Op dit project zijn wij heel trots
Onze projecten

Published by Harro van de Beek

Mede-oprichter en directeur Arcum BV. Samen met mijn compagnon Berrie Dellevoet run ik sinds 2018 Arcum BV. We hebben al vele mooie projecten mogen opleveren en vormen ondertussen een hecht team met ‘onze’ jongens.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *